Fikri mülkiyetin önemi, yenilikçiliği teşvik etmek ve sürdürülebilir kalkınmaya katkı sağlamak adına büyük bir rol oynuyor. Her yeni fikir, geleceğimizi şekillendirecek bir adım olabilir. Fikri mülkiyetin değerini ve etkisini vurgulamak için harika bir fırsat olan bu değerli günde, gelecek nesillere daha iyi bir dünya bırakma hedefimizle kutluyoruz.  

Sürdürülebilir Kalkınma Hedefleri, Birleşmiş Milletler'in 2030 Ajandası'nın merkezinde yer alıyor ve bu yıl Dünya Fikri Haklar Örgütü (WIPO) tarafından ön plana çıkarıldı. Üniversiteler olarak, fikri mülkiyetin sürdürülebilir kalkınmadaki kilit rolünü vurgulamak için ortak patent pazarı ve işin uzmanı isimlerin de katılacağı bir panel düzenliyoruz.

17. Sürdürülebilir Kalkınma Hedefi olan “Amaç için Ortaklıklar"a uygun olarak Boğaziçi Üniversitesi, İstanbul Teknik Üniversitesi , İstanbul Üniversitesi, Sabancı Üniversitesi ve Yıldız Teknik Üniversitesi iş birliğiyle düzenleyeceğimiz bu dopdolu etkinlikte, yenilikçiliği teşvik etmek, sürdürülebilir kalkınmayı desteklemek ve dünya çapında farkındalık oluşturmak için buluşuyoruz.

📅 Tarih: 24 Mayıs 2024
⏰ Saat: 10.00
📍 Konum: YTÜ Tarihi Hamam